Τα Αντισώματα θα είναι παρόντα στο Music Highway Festival, Κύτταρο 16/4

Τα Αντισώματα θα είναι παρόντα στο Music Highway Festival: Ένα από τα καλύτερα ανεξάρτητα φεστιβάλ της πόλης γίνεται 5 χρονών!

Το Music Highway Festival έκανε την πρώτη εμφάνιση του το Φλεβάρη του 2012 και από τότε ανεβαίνει συνεχώς έχοντας πλέον καθιερωθεί σαν θεσμός στη μουσική πραγματικότητα της Αθήνας και όχι μόνο.
Η ιδέα πίσω από το φεστιβάλ ανήκει στους Mr. Highway Band, οι οποίοι μαζί με τη δημιουργική ομάδα παραγωγής των Creatures, είναι οι διοργανωτές και οικοδεσπότες του. Το σκεπτικό απλό, αλλά ταυτόχρονα πολύ ουσιώδες: Ό,τι δε βρίσκεις και δε σου προσφέρεται έτοιμο, κάντο μόνος σου! Όπως λένε οι ίδιοι, στόχος ήταν (και είναι) η δημιουργία ενός φεστιβάλ για τους μουσικούς, που θα βάζει σε πρώτο πλάνο τις ανάγκες τους και θα παρέχει αυτά που τους λείπουν στα περισσότερα από τα υπόλοιπα φεστιβάλ.
Η άνθιση της αγγλόφωνης ελληνικής σκηνής είναι γεγονός και το Music Highway Festival βάζει σταθερά τα τελευταία χρόνια το δικό του σημαντικό λιθαράκι σε αυτό το οικοδόμημα που όλο και μεγαλώνει. Η στήριξη και ενίσχυση της ελληνικής ροκ (με την πιο ευρεία έννοια) σκηνής είναι άλλωστε ο ξεκάθαρος σκοπός του φεστιβάλ. Με αφορμή τη συμπλήρωση των πέντε χρόνων του Music Highway Festival στις 16 Απριλίου, όπως πάντα στο ιστορικό Κύτταρο, ας κάνουμε μια αναδρομή στην εντυπωσιακή, για ένα νέο και ανεξάρτητο εγχείρημα, πορεία του.
Το Φλεβάρη, λοιπόν, του 2012 στα πλαίσια του πρώτου Music Highway Festival ανεβαίνουν στη σκηνή του Κυττάρου οι Effigy, ο ηγέτης των οποίων Κωνσταντίνος Πρωτόπαππας, παρ’ όλο που πλέον το σχήμα έχει διαλυθεί, έχει μια σταθερή παρουσία στα εγχώρια μουσικά δρώμενα. Η συνέχεια πραγματικά εντυπωσιακή. The Big Nose Attack: Το εκρηκτικό δίδυμο από το Μπραχάμι στα πρώτα του μόλις βήματα ήταν εκεί. Η μπάντα φαινόμενο των τελευταίων ετών, Villagers OfIoannina City (VIC) πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου που τους απογείωσε είχε ρίξει την αυλαία σε εκείνη την πρώτη βραδιά. Μετά το ενθαρρυντικό ξεκίνημα τα βήματα πλέον ήταν πιο σίγουρα. 2ο Music Highway Festival, ένα χρόνο μετά, με όλα τα είδη της ανεξάρτητης σκηνής παρόντα. Blues από τους έμπειρους Daddy’s Work Blues Band, η επιβλητική ορχήστρα τωνRosewood Brothers και το ατέλειωτο rock ‘n’ roll party των τρομερών Bullets. Στο 3ο πλέον φεστιβάλ έχει αρχίσει ήδη να γίνεται λόγος για έναν καθιερωμένο θεσμό στα μουσικά πράγματα της πόλης. Οι πολύ ταλαντούχοι και γρήγορα ανερχόμενοι Rollin’ Dice ανοίγουν τη βραδιά, για να ακολουθήσει μια από τις πιο ιδιαίτερες μπάντες της χώρας, οι μαγικοί Empty Frame. Κλείσιμο – δυναμίτης από τους Beggars (τότε Beggar’s Blues Diary). Το περσινό, τελευταίο μέχρι σήμερα, Music Highway Festival εξίσου δυνατό με τους 4LT να απογειώνουν από νωρίς τη βραδιά, τουςPenny Dreadful να ξεσηκώνουν με το εκπληκτικό ντεμπούτο τους και τους Dustbowl να επιβεβαιώνουν τη θέση τους μέσα στις κορυφαίες μπάντες της americana ελληνικής σκηνής. Σταθερό σημείο αναφοράς και συνδετικός κρίκος όλων αυτών των βραδιών οι Mr. Highway Band, οι οποίοι από συγκρότημα μόνο μερικών μηνών στο πρώτο φεστιβάλ συγκαταλέγονται πια στα top ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής.
Με μια τέτοια διαδρομή δε μένει τίποτα άλλο παρά να ανυπομονούμε για τη συνέχεια. Το 5ο Music Highway Festival, πιστό στις ιδέες και τις αξίες που το ενέπνευσαν και το συντροφεύουν όλα αυτά τα χρόνια, έρχεται το Σάββατο 16 Απριλίου στο Κύτταρο με ένα ακόμα εντυπωσιακό line up. TheUnderdogs και Birthday Kicks, δύο μπάντες που θα παρουσιάσουν τις πολύ πρόσφατες πρώτες κυκλοφορίες τους. Σταθερά οι Mr. Highway Band, εν μέσω των ηχογραφήσεων τους για τους δύο (!) επόμενους δίσκους τους και το συγκρότημα dream team, οι Thee Holy Strangers, που θα κλείσει ιδανικά τη βραδιά.
5th Music Highway Festival
Κύτταρο Live Club
Σάββατο 16 Απριλίου 2016
Ώρα: 20.30

— μαζί με Mr. Highway Band

Trackback από το site σας.